Verdens hurtigste rabarberkage

For noget tid siden faldt jeg over en fantastisk opskriftsfolder i min lokale ICA (eller var det COOP?) Som hedder ”Fira! midsommar, jul, påsk”. Den er udgivet af Arla og fuld af nemme opskrifter der passer til de svenske højtider. I afsnittet om midsommar anbefaler de denne rabarberkage. Det er seriøst en af de hurtigste kager jeg nogensinde har bagt (+ tiden i ovn) og så smager den super godt.

Arlas snabba rabarberkaka

100 gr. smör
2 dl. socker
2 dl vetemjöl
2 ägg
1/2-1 tsk bakpulver
100 gr. rabarber (minnst) + 1 tsk. potatismjöl
100 gr. mandelmassa (marcipan)
florsocker till pynt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en stor gryta. Ta av den från värmen och rör ner socker, ägg, vetemjöl och bakpulver -bara med en sked. Häll/bre ut smeten i en smord och bröad form (24 cm. i diameter) (Jag körde en näve mandel i mixern och använde att bröa formen med, men skorpmjöl funkar också)
Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet och strö över smeten. Riv madelmassan grovt och strö på toppen. Grädda i ugnen 25-30 minuter. Sikta över florsocker när den svalnat något. Servera med vispad grädde. (Eller kanske vaniljvisp? Läs mer här: Vaniljvisp -egentligen mot mina principer)

PS. Bakade kakan i dag – och den fick stå i ugnen minnst dubbelt så länge… innan den var färdig. ( Men den blev lika god som den brukar) Så prova med en sticka. Den kan godt få vara lite kladdig -men naturligtvis inte RÅ.

Lyxigt, gott og enkelt!

Theresia Swanholm

(bilden är lånad från Arlas egen hemsida: www.arla.se)

4 tankar på “Verdens hurtigste rabarberkage

  1. Pingback: Vaniljvisp – egentligen mot mina principer | Øresunt

  2. Når nu vi deler gode og hurtige rabarberopskrifter, så vil jeg fluks bringe min til torvs:
    Annes rabarbercrumble
    Tænk på tallet 200…
    200 g mandler
    200 g mel
    200 g sukker
    200 g smør
    Et pænt stort bundt rabarber.

    Snit rabarberne i pegefinger-størrelse. Hak mandlerne fint i doodprocessoren

    Gilla

    • … Foodprocessoren!
      Dernæst hakkes smør, mel og sukker og blandes med mandlerne. Rabarberne blandes med lidt sukker efter smag og trækker 10 min. Så lægges rabarberne nederst i et fad med smuldredejen over. Bages ca 25 min ved 200 C.

      Så nemt og så lækkert. Bare husk de
      200

      Gilla

Lämna en kommentar