I første indlæg Lagad mat eller rugbrød har svenskerne fået opskrifter på dansk rugbrød og så er det vel på plads med en opskrift på svensk brød til danskerne. Her kommer et hurtiglavet, nemt, groft brød som trods korn, grahamsmel og hørfrø er hvinende sødt (for en dansker) Lige sådan som et svensk brød skal være. Svenskerne spiser det med glæde til både salami og leverpostej. En dansker vill måske mene at det egner sig bedst til ost. Men prøv det! Det blev en stor succes da jeg havde det med til svensk midsommer…
Filmjölksbröd
6,5 dl. grahamsmel
1 dl. hvedemel
2 d.l kunste rugkerner (rågkross)
2 dl. solsikke kerner (solrosfrön)
1 dl hørfrø (linfrön)
2 tsk salt
2 tsk natron (bikarbonat)
2 dl mørk sirup (!)
1 liter ymer (filmjölk)
Bland alle de trörre ingredienser godt sammen. Tilsæt sirup og ymer og rør hurtigt sammen til en løs dej. Hæld i to brödforme (1,5 liter) som er smurt og drysset med rasp, hørfrø eller sesamfrø. Bag i 1,5 time i 175 grader. Lad stå i fromen i 5 minutter inden de køler af på gitter uden form.
Ping: Min asparges suppe (sparrissoppa) | Øresunt
Ping: Hør mig i P4 København fredag morgen | Øresunt
Ping: Lagad mat eller rugbrød? | Øresunt
Ping: Sødt eller salt? Frukost eller morgenmad? | Øresunt
Inden vi kaster os ud i dette brød, har jeg et spørgsmål: Skal der ikke gær i ?
GillaGilla
Den er god nok! Kombinationen af ymer/tykmælk og natron gør at brødet hæver og bliver luftigt. Held og lykke! Konsistensen bliver som et brød -men det er naturligvis sødere end hvad de fleste danskere er vant til. Men ingen gær,
GillaGilla
Ping: Kräftskiva for begyndere | Øresunt