Om mig

Kommunikatör, journalist och copy-writer.

Brændende interesse for mad(kultur)

Theresia =

svensk mamma – dansk far,
svenskt pass – dansk kørekort,
svensk grundskola – dansk universitet,
svenska Pippi – danske Gummitarzan,
svensk midsommar – dansk jul,
svensk bil – danske sko,
svenska kanelbullar – danske wienerbrød – ….

Med andra ord: præcis fifty-fifty dansk og svensk.

Her på bloggen vil jeg koncentrere mig om mad(mat), opskrifter(recept), anmeldelser(recenssioner) og betragtninger om forskelle, fordomme og forudfattede meninger om hinandens madkultur.

Det är naturligtvis MIN personliga uppfattning och ingen slutgiltig sanning. Så har du kommentarer, håller inte med eller vill blanda dig i diskussionen skulle jag bli jätteglad!

Og er der nogen der har problemer med sproget – så kontakt mig. Så skal jeg nok oversætte… För tilfället står svenskan med kursiv och danskan med vanligt typsnitt. Är det någon som vet hur jag kan få två olika färger på texten så hör av er!

För utom att skriva om mat kommer jag gärna och ut till folk och pratar om mat. Jag har hållit föredrag om danska och svenska traditioner och kulturskillnader och haft matlagningskurs i svensk mat. Bland annat för föreningen ”Danske Torpere”.

En blogg om svensk mat och dansk mat och matkultur på begge sidor Öresund.

Annons

5 tankar på “Om mig

 1. Jeg har et spørgsmål. Ved man, hvad svenskere generelt synes om den danske hotdog med det hele i ægte, folkelig form fra en dansk ”restaurant fodkoldt”?

  Äckligt eller jäkligt bra?

  Gilla

  • Da jeg var barn var der tre ting der fuldendte en tur til København: 1. En gul citronvand på færgen. 2. En rød pølse fra en pølsevogn. (Og det var meget vigtigt at pølsen skulle være VED SIDEN af brødet. Og den skulle dyppes i den der røde substans som mest er en blandning af ketchup og sennep. 3. Endeligt skulle der nydes en amerikaner i Tivoli. Vaffelisen med både flødebolle og flødeskum og syltetøj, Der er sikkert mange svenskere der synes at det er en udpræget kulinarisk og eksotisk Danmarks delikatesse at stoppe ved en pølsevogn! (Og at svenskerne spiser hotdogs med rejesalat er IKKE en skrøne…det kan jeg skrive mere om ved lejlighed) Har en svensk hängt med ända hit så kanske det bör förklaras att en ”restaurant fodkoldt” är lika med en pølsevogn. Dansk humor!

   Gilla

 2. Pingback: Sammenskudsgilde eller knytkalas | Øresunt

 3. Pingback: Julmust -findes kun i Sverige | Øresunt

 4. Pingback: Koreanske restaurant NAMU åbner i Malmö | Øresunt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s