En enkel soppa på ingenting

I går gjorde jag en väldans god soppa på nästan ingenting. En sån där som passar i slutet av månaden, eller när man håller igen med kalorier, eller när det är ganska tomt hemma, eller när regnet öser ner…

IMG_0488

Eller når man lyder som en forkælet unge: Vi haaaar ikke noget i huset. Jeg giiiiider ikke lave mad. Og i övrigt er jeg for feeeeeed. Her er lösningen: En kalorielet suppe, der smager godt, er hurtig at lave og koster yderst få kroner.

Ingenting-suppe nok til to personer:

1/4 -1/2 spetskål (spidskål) i tunna strimlor ( nog nästan en halv liter)
2 buljontärningar (kung Markattas umami – eller nån annan vegetarisk variant)
Strimlad färsk ingefära – nog en matsked. (inte riven men i tunna stavar – det är så gött att bita till i en strimla och få ett extra shot ingefära medans man äter)
1/4 – 1/2 färsk chili i tunna skivor (beroende på styrkan i chilin och ens egna smak)
ca. 9 dl vatten
lite citron eller lime saft
Kanske lite rester att lägga i botten av skålen: strimlad kyckling, korvbitar – eller som jag hade i kylen: två asiatiskt kryddade kalv-köttbullar. (Eller så klart samma typ av rester i vegetariska varianter).

Koka upp vatten och buljong, tilsätt allt utom chilin och koka tills kålen är aldente. Lägg i chilin till sist.

IMG_0487

Med andre ord en egnkomponeret suppe med asiatisk touch for næsten ingen penge. Det er da en dejlig ting?

Resten av soppan åt jag i dag. Med lite fryst hel spenat och en riven morot som slängdes i när soppan kokade upp.

IMG_0486

Smaklig spis!

Theresia Swanholm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s