Hallon maränger -eller hindbær marengs

Her til aften står man så med 8 æggehvider. Og hvad stiller man lige op med dem sådan en halv-sen søndag aften? Naturligvis laver man marengs!

Maränger går alltid åt. Ska man göra en klassisk marängsviss finns det ju inget bättre än att laga den på hemgjorda maränger! Och jag har utvecklat en egen variant med hallon (hindbær) i.

Theresias hallonmaränger:

8 ekologiska äggvitor
1 tsk. citron eller limesaft
nästan 4 dl socker

Smaksättning:

3 dl frysta hallon, knappt tinade, rörda med 2 matskedar socker.

Eller 200 gram hackad mörk kvalitets choklad. Eller gör hälften med hallon och hälften med choklad?

Vispa äggvitorna ända tills du kan hålla skålen helt upp och ner utan att vispet rinner ut!

Vispa i sockret i en tunn stråle.

Blanda med smaksättning och klicka ut på plåten.

Sätt i ugnen på 120 grader i en timme. Verkar de för mjuka innuti låt dem stå 20 minuter till. Eller stäng av ugnen och låt dem stå till nästa dag om du vill ha dem helt torra. Själv tycker jag att de är godast om de är lite mjuka eller i alla fall sega innuti.

Nu tager jeg lige en kop espresso og en lun (ljummen) mareng med chokolade. (Dem med hindbær står stadig i ovnen…)

Godnat og sov godt!

Theresia Swanholm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s