Triffli – en fantastisk dessert!

Hos gode venner blev jeg mindet om den fantastiske dessert triffli. Nem at lave -og endnu et eksempel på, hvor godt noget kan blive når man bruger de bedste råvarer.

I min danska familj har jag fått triffli sedan jag var liten. Och alltid tyckt att det var lika gott. En triffli är också den sortens recept som kan varieras oändligt och görs olika från familj till familj. Det är krossade mandelkakor (makroner) i botten, fuktade med portvin eller sherry och sen frukt, bär eller kräm över. På toppen ska det vara vaniljkräm eller som hoss oss vispad grädde!

Makroner kan man vist kun købe i Danmark -og Italien. Men jeg lærte i går at de er enormt nemme og hurtige at lave.

Det är lätt att göra egna makroner. Min goda väns recept kommer här:

Niels Makroner

125 gram mandler (ikke smuttede)
125 gram mørk råsukker eller farin
175 gram lyst rørsukker
2-3 æggehvider

Blend (mixa) mandler og sukker til fint mel (mjöl). Bland æggehviderne i indtil det bliver en stiv masse som kan stoppes i en sprøjtepose (sprits). 125 grader i ca 20 minutter. Tag kagerne ud af ovnen og løft hele bagepapiret over på en kold flade. Lad dem køle helt af før du piller dem af bagepapiret

Triffli – en fantastisk dessert

Makroner -købt i DK eller hjemmebagte
Sherry eller portvin (eller saft, hvis børnene spiser meget store mængder)
Friske hindbær rørt med sukker, æblemos, rabarbergrød (kräm) eller tyndt skivede appelsiner
Flødeskum (vispad grädde)

Knus (krossa) makronerne groft læg dem i bunden af en smuk skål (eller i små portionsskåle) dryp sherry eller portvin over. De skal ikke svømme i væske (vätska).

Læg et lag af frugt/kompot over. Laget af frugt skal være ca. dobbelt så højt som laget af makroner. Kan du lide en knasende dessert server med det samme med flødskum på toppen. Jeg synes den er bedst når den har stået og trukket et par timer i stuetemperatur.

Et lille glas portvin passer godt til!

Smaklig spis,

Theresia Swanholm

Annonser

4 thoughts on “Triffli – en fantastisk dessert!

  1. Ping: Sidan kunde inte hittas | Øresunt

  2. Ping: Rabarbersoppa – sval sommar lyx. | Øresunt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s