Det här receptet är knappast speciellt svenskt eller danskt. Jag minns inte heller hur det var jag kom fram till det här receptet. Men det är vardagsmat när den är som bäst. Gott snabbt och enkelt. Den här soppan är en sån man kan trolla fram när som helst om man bara ser till att ha ett par burkar sparris längst bak i skåpet. Riktig mysmat när man är snuvig och det regnar (tragiskt att det var därför den blev serverad förra veckan, strax före midsommar)
Theresias asparges suppe:
1 liter gröntsagsbuljon. (1 liter vand + 2,5 tærninger af god kvalitet)
2 gals hvide asparges (hitta dem i glasburk)
1-2 spsk (msk) torr sherry
0,5 dl fløde
Bring buljonen i kog, tilsæt asparges i små stykker, blend med en stavblender (mixerstav) tilsæt sherry og fløde. Sørg for at suppen bliver helt varm igen – men den skal ikke stå og koge længe efter at fløden er tilsat.
Server med ”varma mackor” (groft toastbrød. sennep, ost, skinke, tomat eller annans -ind i ovnen på 225 grader i 5- 10 minutter) Eller med Sødt Svensk brød.
Smaklig spis
Theresia Swanholm